Varaa aika
netissä

avoinna 24 / 7

Varaa aika
p. 010 2790 620

 

Implantti

Implantti on titaaninen keinojuuri, joka istutetaan leukaluuhun kirurgisesti. Tämän keinoruuvin tai ruuvien päälle sitten rakennetaan suunniteltu proteettinen ratkaisu, silta, yksittäinen hammas tai vaikkapa kiinnitetään siihen irrotettava kokoproteesi. Implantti on kuin oma hammas, joka lisää purentatukea omana yksikkönään eikä ole riippuvainen viereisistä hampaista. Implanttihoidon ennuste on nykyaikana jo erittäin hyvä. 10 vuoden ennuste on jo yli 98%. Implanttivalmistajat antavat jo implanttirakenteille elinikäisen takuun, mikä kertoo sen toimivuudesta.

Implanttihoito ei sinänsä katso ikää, mutta yleisterveydellisiä rajoittavia, implanttihoidon ennusteeseen vaikuttavia tekijöitä on ja ne tulee ottaa huomioon hoitovaihtoehtoa suunniteltaessa. Myös potilaan kotihoito tulee olla riittävän hyvä, jotta implantin ympärillä olevan kudokset säilyisivät terveinä. Tupakointikaan ei sinänsä ole este hoidolle, mutta yli 10 savuketta päivässä polttelevan hoidon ennusten on jo selvästi huonompi verrattuna tupakoimattomaan potilaaseen.

Implantti vaatii ympärilleen riittävän määrän luuta. Mikäli suunnitellulla implantin asettamispaikalla on liikaa luupuutosta, korvataan luupuutos joko omalla luusiirteellä tai ns. keinoluulla. Implanttihoitoa suunniteltaessa hammaslääkäri informoi potilasta, potilaan niin halutessa, mikä olisi paras tapa toteuttaa implantointi. Itse kirurginen toimenpide on yksinkertainen, turvallinen ja se ei ole kivulias.

Puuttuva hammas kannattaa ottaa aina puheeksi. Hammaspuutokseen ei tarvitse tottua, vaan keinot sen korvaamiseen on olemassa. Tarjoamme tässäkin ilolla ammattitaitoamme.