Varaa aika
netissä

avoinna 24 / 7

Varaa aika
p. 010 2790 620

 

Protetiikka

Nykymenetelmillä saadaan aikaan luonnollisia, erittäin esteettiä ja kestäviä lopputuloksia. Meillä on Veikkolan hammaslääkäriasemalla tavoite saada aikaan ja ylläpitää aina potilasta miellyttäviä ja käytännössä toimivia proteettisia ratkaisuja.

Toiset tykkäävät Mersuista ja toiset taas Toyotasta. Ottamatta kantaa kumpi niistä on parempi, proteeseissa on sekä riittäviä irrotettavia vaihtoehtoja että kiinteitä tukevampia ratkaisuja. Proteettisia vaihtoehtoja ovat kokoproteesit, osaproteesit, sillat, kruunut ja implantit. Irtoproteeseja on sekä metallirunkoisia että muovista valmistettuja.

Vaikka hampaista olisi jo useampi menetetty, on sillä erittäin paljon merkitystä proteesin pysyvyyden ja proteettisen ratkaisun kannalta, onko suu hampaaton vai onko suussa vielä muutamia omia hampaita. Hampaalliseen suuhun luonnollisesti vaihtoehtoja on enemmän. Alaleuan hampaattomuus on yleensä ongelmallisempaa kuin vastaavasti yläleuan hampaattomuus. Yläleuassa kokoproteesikin saadaan usein kohtuudella pysymään, mutta hampaattomassa alaleuassa sen rakenteen ja muodon takia esiintyy usein ongelmia pysyvyyden kanssa. Nykyaikainen menetelmä alakokoproteesin pysyvyyden parantamiseksi on asettaa alakokoproteesin alle leukaluuhun implantit, joihin proteesi sitten tuetaan (implanttituettu peittoproteesi).